مهرگون

تنها وبسایت آموزشی استاد خدیجه احمدی

رابطه ی چرایی و عزت نفس | خدیجه احمدی

چرائي

چرایی چیست؟

 

دراین مقاله میخواهیم درمورد چرایی بیشتر بدانیم. اساسا چرایی چیست و چرا مهم است؟ و به طور کلی میخواهیم بدانیم چرا کارها را نصفه و نیمه به حال خود رها میکنیم؟ یا در زندگی سردرگمیم؟

برای همه ی ما پیش آمده که با ذوق وشوق و اراده ی قوی شروع به انجام دادن کاری کرده باشیم اما پس از مدتی نصفه و نیمه رها کرده ایم وبا گذشت زمان اهمیت آن کار کم شده و نهایتا فراموشش کرده ایم .

در پس این ماجرا حقیقتی وجود دارد و آن هم نبودن دلیل کافی و محکم است . وقتی دلایل عمیقی برای انجام دادن کاری نداشته باشیم زود خسته می شویم وعملا ادامه نمی دهیم .

در ادامه با تعریف دقیق تر چرایی آشنا میشویم . البته

تعریف چرایی

چرایی

تعریف چرایی

دلایل ما برای به انجام رساندن کاری همان چرایی است .اگر میخواهید موفق باشید و پیشرفت کنید باید دلایل قابل قبول و محکمی برای خود داشته باشید .دلایل باید عمیق باشد و انقدر واضح و شفاف و انگیزه بخش که وقتی خستگی برشما غلبه کرد با نیروی بیشتری بلند شوید و ادامه دهید .

تجربه ی شخصی از چرایی و عزت نفس

وقتی من و دوستم تصمیم گرفتیم هردو باشگاه ثبت نام کنیم تا به وزن ایده ال برسیم .من حدود سی کیلو اضافه وزن داشتم و بنابه توصیه پزشک باید وزنم را کاهش میدادم تا کبدم بیشتر اسیب نبیند و از طرفی هم داشتن اندام مناسب برایم اولویت داشت واین دو دلیل محکمی بود برایم تا بتوانم طی مدت ۶ ماه وزنم به ایده ال برسد اما دوستم دلیل کافی و محکمی نداشت و برایش فرقی نمی کرد اگر به وزن ایده الش برسد یا نه و صرفا برای اینکه وقتش بگذرد و کلاسی ثبت نام کرده باشد بامن همراه بود ورزش کردن او تایم مشخص نداشت و هروقت دوست داشت باشگاه می آمد و از لحاظ رژیم تغذیه ای هم کاملا آزاد بود و در نتیجه نتوانست درمدتی که باهم ورزش میکردیم خروجی مطلوب  بگیرد  . ازاین اتفاق به خوبی میتوان فهمید که چقدر دلایل ما برای به انجام رساندن کاری مهم است . وقتی دلایل واضحی داشته باشیم برهرچگونگی پیروز می شویم

اقدامک

اگر قصد دارید کاری را به تازگی شروع کنید پرسیدن این سوالات میتواند به شما کمک کند تا بهتر تصمیم بگیرید .

موتور محرک برای ادامه دادن مسیر پرچالش پیش روی من چیست؟

چگونه میتوانم با همه ی سختیها بازهم ادامه بدهم ؟

من باانجام دادن این کار چه معنایی به خودم می بخشم ؟

الهامات قلبی من چه میگویند؟

لذت های رسیدن به این هدف چیست؟

رنج های نرسیدن به این هدف چیست؟

چه دلایلی برای انجام دادن این کار وجود دارد؟

چه دلایلی برای انجام ندادن این کار وجود دارد؟

با پاسخ دادن به این سوالات مسیر عصبی برای رسیدن به هدفتان طی می شود و با ذهنیتی روشن تر میتوانید تصمیم بگیرید .

اکثر مردم فکر میکنندبرای به انجام رساندن کاری تنها با اراده ی قوی میتوان موفق شد اما این اصلا درست نیست . دلایل ما ارجعیت دارد و باید تفاوت این دو را بدانیم .

تفاوت چرایی با اراده

چرایی و اراده

اگر بخواهیم مقایسه کنیم قدرت چرایی بسیار بیشتر از اراده است .مادامی که مادلایل کافی برای ادامه ی مسیر داشته باشیم میتوانیم ان را ادامه دهیم و اگر این طور نباشد هرچقدر اراده کنیم برای هیچ است و نتیجه بخش نخواهد بود . چون اراده نمیتواند دلیل انجام کاری باشد این چرایی است که به کارمان معنا می دهد.برای اینکه بتوانیم به جایگاه بهتری در زندگی برسیم و موفق باشیم باید دلایل عمیق راپیدا کنیم .

دکتر فرانکل درکتاب انسان درجستجوی معنا گفته اند: هرکس درکارش چرایی قوی داشته باشد برهرچگونگی پیروز میشود. مادری را در نظر بگیرید که هر اتفاقی برای فرزندش بیوفتد ردخور ندارد که بی تفاوت باشد ممکن است حتا برای نجات جانش ،خود را در دریا بیندازد چون دلیل او برای این کار نجات فرزندش است و چه دلیلی محکم تر ازاین؟ چه بسا در پس این دلیل محکم ،چگونه به خودی خود بوجود می آید .

اگر میخواهید چرایی زندگی تان را با تقویت عزت نفس پیدا کنید ادامه ی مقاله را ازدست ندهید.شاید شماهم یکی دوتمرین عزت نفسی از پیج های آموزشی یا کانال های دیگر یاد گرفته باشید امابه احتمال زیاد آنها را خیلی جدی نمی گیرید و در زندگی عمیقا پیاده نمی کنید و از کنارشان به راحتی عبور میکنید .زیرا نمیدانید به چه دلیلی بایدبه عزت نفس اهمیت داد . وقتی ما ندانیم چرا چیزی را میخواهیم به راحتی جامیزنیم و فراموش میکنیم . داشتن عزت نفس نیز از جمله مسائلی است که نیاز به یادگیری و آموزش دارد .

ما انسان ها دو دوره مهم در زندگی داریم  .یک دوره زندگی بی عزت نفسی و یک دوره زندگی با عزت نفس ،زیرا هر کدام ازما به دلایل مختلف در سنین کودکی و بزرگسالی به شدت به عزت نفسمان ضربه های عمیق وارد شده است و اگر ندانیم جای زخم ها را چگونه درمان کنیم تا آخر عمر زندگی بی عزت نفسی را تجربه میکنیم و بی عزت نفس می میریم .

عزت نفس چیزهای زیادی به ما اضافه میکند از جمله:

پیدا کردن چرایی با عزت نفس

افرادی که عزت نفس پایین دارند مفهومی برای زندگی شان ندارد و صرفا روز را شب می کنند و به نان بخور نمیری قانع می شوند چون نمی دانند چرایی زندگی شان چیست؟برای چه بیدار می شوند ؟ برای چه ارزویی تلاش کنند ؟برای چه ادامه می دهند ؟

فکر میکنند دنیا همین دریچه ای است که به سویشان بازشده و قرار نیست حال خوب ،جایگاه خوب ،درامد خوب ،شغل خوب ،اتفاقات خوب را تجربه کنند .اما وقتی عزت نفس بالایی داشته باشی دلایل محکمی برای زندگی داری چون احساس ارزشمندی میکنی و احساس خوب بودن و لایق بودن سراسر وجودت را دربرمیگیرد و ازهمین رو دلایل زیادی برای زندگی کردن داری .

به دنبال تلاش کردن هستی و نمی گذاری قربانی شرایط باشی بلکه شرایط را خودت می سازی .این که بتوانیم به این مرحله برسیم چرایی قوی میخواهد .

اقدامک

همین الان دفتری را بردار و دلایل بودنت را بنویس .چرایی زندگی ات هر زمان روشن شد ،دیر نیست .ادم ها با تفاوت های زیادی به دنیا می آیند و ممکن است فردی در ۱۵ سالگی چرایی زندگی اش را پیدا کند ولی فرد دیگری در ۶۰ سالگی.

چیزی که اهمیت دارد پیدا کردن دلایل قوی است که به زندگی معنای دیگری میدهد . نکته مهم این است که داشتن چرایی به خودباوری شما هم کمک زیادی می‌کند.

عزت نفس ما را بیشتر با خودمان آشنا میکند و بیشتر حواسمان به خودمان جمع میشود و اگر کمی بیشتر دقت کنیم میتوانیم صدای قلبمان را بشنویم و علاقه ی قلبی مان را پیدا کنیم .

دلایل را بر اساس علاقه ی قلبی پیدا کنید تا هیچ وقت بی انگیزه نشوید و دست از تلاش برندارید .

کسی که عزت نفس بالایی داشته باشد یک ساعت در روز را میتواند به خودش اختصاص دهد و کاری که دلش میخاهد را انجام دهد .گوش دادن به صدای قلب تان میتواند یکی از بهترین کارهایی باشد که میتوانید انجام دهید .

درمکانی آرام نشسته و تمرکز را از روی همه اشیا و افکار منفی بردارید و کانون توجه تان فقط به خودتان باشد و با چند بار تمرین و تکرار میتوانید چیزی که به قلب تان شهود می شود را بشنوید .

سخن آخر

چرایی را جدی بگیرید و بدنبال پیدا کردن ان بروید ،زندگی بدون چرایی معنا نمیدهند و خسته کننده است . ما به دنیا آمدیم که معنایی برای زندگی پیدا کنیم و هرکس خودش باید دلایل زندگی اش را پیدا کند .هیچ کس مسئول زندگی دیگری نیست وهیچ کس نباید دنبال مقصر در زندگی بگردد هرچه هست ،نتیجه ی درک و درایت خودمان است .

خدیجه احمدی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید