شش ویژگی کسانی که اعتماد بنفس ندارند
اعتماد بنفس یکی از پیش زمینه های لازم برای موفقیت به حساب می آید اما حقیقت این است که بسیاری از آن رنج می برند و دراین مقاله قرار است ویژگی کسانی که اعتماد بنفس ندارند را بشناسیم زیرا قدم اول برای هر اقدامی شناخت و اگاهی نسبت به آن است . در سایت مهرگون هرآنچه برای رشدفردی بانوان سرزمینم لازم باشد را باجان و دل دراختیار میگذارم تا باشد مورد بهره ی شما عزیزان قرار بگیرد.
ارتباط ضعیفی بادیگران دارند
افرادی که اعتماد بنفس پایین دارند در جمع ها نمیتوانند ابراز وجود کنند و حرفی برای گفتن ندارند. این دسته از افراد معمولا منزوی و گوشه گیرند و دایره ی دوستی وسیعی ندارند کمتر با دیگران دوست می شوند. صحبت کردن درجمع برای آنها مثل کندن کوه می ماند به سختی جواب میدهند و پاسخ های کوتاهی دارند و سعی میکنند خود را با چیزی سرگرم کنند که با اطرافیان چشم درچشم نشوند به طور کلی ارتباطات ضعیفی دارند.
نمی توانند دیگران رامتقاعد کنند
افرادی که اعتمادبنفس پایین دارند نسبت به هر مساله ای موافقت می کنند هرچند اگر حق با انها باشد و یا ضرری را متحمل شوند نمیتوانند دیگران را متقاعد کنند.
مسئولیت پذیر نیستند
هرفرد مسئول صفر تاصد زندگی خودش است اما کسانی که اعتماد بنفس پایین دارند تقصیرات را گردن دیگران می اندازند تا خود را تبرعه کنند.
به دنبال تایید دیگران هستند
در تصمیمات ریز و درشت زندگی ازدیگران تایید می گیرند وخود را نادیده می گیرند. اینقدر این رفتار را تکرارکرده اند که در ناخوداگاه شان نقش گرفته است و حتا برای خرید لوازم شخصی ممکن است از دیگران تایید بخواهند و رضایت خود را نادیده بگیرند.
دیدگاه منفی به زندگی دارند
افرادی که اعتماد بنفس پایینی دارند نسبت به همه ی اتفاقات منفی نگر هستند و امواج منفی انها به اطرافیان نیز رسوخ می کنند و معمولا از این افراد دوری می شود زیرا مدام درحال غر زدن و گله و شکایت هستند.
همه چیز را کامل می خواهند
افرادی که اعتماد بنفس پایین دارند کمالگرا هستند به این معنی که همه چیز را کامل و بی نقص می خواهند و از طرفی جسارت تلاش کردن را ندارند. وقتی می خواهند کاری را شروع کنند باید همه ی شرایط کامل باشد درغیر ان صورت از کاری که انجام میدهند خجالت زده هستند
در لحظه ی حال نیستند
این افراد ذهن شلوغی دارند یا درگذشته سیر می کنند یا در آینده از لحظه ی حال نمی توانند لذت ببرند و از اتفاقاتی که در لحظه ی حال برایشان می افتد نمی توانند بهره مند شوند.
حال خوب درونی ندارند
وقتی اعتماد بنفس پایین باشد احساس خلا درونی نمی گذارد حال خوب را تجربه کنید. حتی وقتی به دستاوردهای مهمی به زندگی برسید نمی توانید احساس خوب درونی داشته باشید.
همه ی موفقیت های خود را به چشم شانس می بینید و وجود خودتان را یا اصلا نمی بینید یا کم رنگ می بینید.
درمنطقه ی امن خود باقی می مانند
ازدیگر علائم کمبود اعتماد بنفس این است که افراد نمی توانند خود را به چالش های جدید دعوت کنند. درمنطقه ی امن خود باقی می مانند و کمتر ریسک پذیر هستند. حتی اگر در شرایط نامناسبی به سر ببرند حاضر نیستند تغییر کنند و چالش های جدید رو تجربه کنند همواره ساکن هستندو از منطقه ی امنی که برای خود ساخته اند بیرون نمی آیند.
کارها را نیمه رها می کنند
افرادی که از اعتماد به نفس پایین برخورداند کارهای نصفه و نیمه ی زیادی دارند که هرکدام را قبل از رسیدن به اهداف خود رها کرده اند. عملا اینگونه افراد دستاوردهای زیادی در زندگی ندارند.
انتقادپذیر خوبی نیستند
هرانتقادسازنده میتواند به خوبی راه درست را به ما نشان دهد. درون مایه ی هر انتقادسازنده ای یک برگ برنده وجود دارد که ما باید ان را بدست بیاوریم نه اینکه از انتقاد ناراحت شویم بلکه با عمیق شدن به اشتباه یا عیب خود میتوانیم ان را رفع کنیم.
تعریف و تمجید دیگران را نمی توانند قبول کنند
این دسته افراد وقتی از انها تعریف می شود خیس عرق می شوند و معمولا پاسخی که می دهند این است: نه اینطور که شما میگید نیست…
درمقابل محاسن و خوبی هایی که دارند گارد دارند و خود را درخور آن شایستگی ها نمی دانند.
مدام درحال مقایسه کردن خودبا دیگران هستند
افرادی که نمیتوانند ذهن آرامی داشته باشند مدام خود را با دیگران مقایسه می کنند و فکر میکنند دیگران از او برتری دارند درواقع تصویر خوبی از خود ندارند و با ذهن مقایسه گر خود مدام در حال خط کش گذاشتن هستند و خودرا با دیگران مقایسه میکنند. مقایسه نه تنها اعتماد به نفس بلکه خودباوری و عزت نفس ما را هم نابود میکند.
سخن آخر:
اعتماد بنفس پایین مثل این می ماند که دست و پایتان را بسته باشند و نتوانی حرکت کنی درواقع موتور محرک ما برای موفقیت اعتماد بنفس است. دراین مقاله شما را با ویژگی های کسانی که اعتمادبنفس پایینی دارند اشنا کردم. امید که با افزایش اگاهی تان بتوانید بر ان غلبه کنید.