مهرگون

تنها وبسایت آموزشی استاد خدیجه احمدی

15ویژگی افراد خودشیفته چیست و چطور بفهمیم خودشیفته هستیم

15 ویژگی افراد خودشیفته

سلام .خدیجه احمدی هستم مدرس عزت نفس و اعتمادبنفس ومدیر سایت مهرگون این هفته با یک مطلب بسیار جذاب و دوست داشتننی در خدمت شما هستم .
قرار است در این مطلب ویژگی افرادی که خودشیفته هستند را بشناسیم تا بتوانیم با اگاهی بیشتری سال جدید 1402 را شروع کنیم و شخصیت سالم تری داشته باشیم .

مقدمه

طبق مطالعات و بررسی های روانشناسی همه ی انسان ها درصدی از خودشیفتگی را در وجود خود دارند .
این اختلال شخصیتی باعث میشود افراد تصویر تحریف شده ای از خود در ذهن داشته باشند و ازاعتماد بنفس کاذب برخوردارند و زمانی احساس خوبی به خود دارند که بتوانند از دیگران توجه و تحسین بیش از حد دریافت کنند در حالیکه خود به دیگران توجه نمی کنند و روابط انها دچار اشفتگی است .
تصویری که افراد خودشیفته از خود دارند واقعی نیست و بسیار اغراق امیز است . به همین دلیل از عزت نفس سالمی برخوردار نیستند و در برابر کوچک ترین انتقادی بسیار شکننده هستند و بهم می ریزند .
این اختلال شخصیتی می تواند به ابعاد گوناگون زندگی ما از جمله روابط , شغل ,تحصیلات وحتی امور اقتصادی تاثیر بگذارد. افراد خودشیفته همواره به دنبال محبت و توجه هستند و اگر از میزانی که انها در ذهن خود تصور کرده اند و خود را شایسته می دانند کمتر باشد ناراحت می شوند .

علت بروز اختلال شخصیتی خودشیفتگی

این اختلال شخصیتی در ضمیر ناخوداگاه ما وجود داره و سیگنال هایی را به بیرون انتقال داده که در رفتارهای ما خود را نشان می دهد .
علت اصلی این اختلال در محیطی است که کودکان دران رشد می کنند . کودکانی که از والدین بشدت حمایتگر و بالعکس سرد و بی توجه برخوردار بوده اند شایع تر است . انتقادهای بیش از حد پدرومادر نسبت به فرزند می تواند این اختلال را بروز دهد .
گاها با اولدینی نیز روبرو می شویم که نسبت به کودک خود هیچ توجه و مسئولیتی نشان نمی دهد و عملا کودک بدون پشتبانه ی عاطفی و روانی رشد می کند و در بزرگسالی عواقی ان دامن گیر می شود .
ممکن است هیچ وقت فکرنکنیم برخی از رفتارهای ما از سرخودشیفتگی است اما می تواند باعث رنجش و یا دور شدن افراد از ما شود .

در ادامه با ویژگی های افرادی که خودشیفته هستند بیشتر اشنا می شویم .

ویژگی افراد خودشیفته

ویژگی افراد خودشیفته

1-خودبرتربینی

افراد خودشیفته احساس می کنند که برتری خاصی نسبت به دیگران دارند . این افراد را می توان ازگفتارشان به راحتی تشخیص داد .گاهی با کوچک شمردن و یا کمتر دیدن دیگران احساس برتری رابه خود می دهند .
خودشیفته ها تمایل دارند استعدادها و دستاوذدهای خود را اغراق کنند .این افراد کسانی هستند که دیگران را بی ارزش می دانند و خود را ارزشمند و دارای احترام .
این اعتقاد و باور از اختلال شخصیتی انهاست که باید ریشه ی ان را در خودشناسی کردن و عمیق تر شدن به لایه های درونی خود پیدا کنند .
گاهی چنان خود را خاص و منحصر به فرد می دانند که گمان می کنند نام او بهترین نام دنیاست و یا اصالت و پیشینه او را هیچ کسی ندارد .توقع دارند دیگران نیز او را استثنایی بدانند.

2-حق به جانب

افرادی که اختلال شخصیتی خودشیفتگی را دارند معمولا همیشه فکر می کنند حق با انهاست . و دیگران باید به نظرات و عقاید انها احترام بگذارند و قبول کنند . نمی توانند به دیگران حق دهند و همیشه در جبهه ی مقابل می جنگند تا حق را به جانب خود کنند .

3-سوءاستفاده گر

این افراد همیشه از دیگران در جهت منافع خود سوء استفاده می کنند .توجه و محبتی که به افراد دارند از روی منافع شخصی است و بعد از مدتی به بهانه ای انها را رها می کنند .

4- شکننده و سست عنصر

افراد خودشیفته علارغم ظاهر محکمی که از خود نشان می دهند با یک اشتباه بهم می ریزند و خشم و کینه از دیگران تمام وجودشان را فرا می گیرد .

5- انتقاد پذیر نیستند

افراد خودشیفته تحمل انتقاد را ندارند .باهرانتقادی مقابله می کنند و نمی خواهند قبول کنند که هیچ کس کامل نیست و ممکن است هرکسی انتقادی بر او وارد باشد .این افراد با هر انتقاد تند و اتشی می شوند و واکنش های تهاجمی از انها سر می زند .

6-اهل تملق و چاپلوسی هستند

افراد خودشیفته تملق و چاپلوسی را برای اینکه بتوانند مورد ستایش و پرستش کسی قرار بگیرند انجام می دهند وبنا به عزت نفس پایینی که دارند هیچ گاه نمی توانند مورد احترام واقع شوند بدون اینکه چاپلوسی کنند .

7-مغرور و پرازتکبر

این افراد هیچ گونه افتخاری ندارند صرفا به چیزی که هستند می بالند و مایع مباهاتشان است . اگر جوان است , جوانی خودش مهم است . اگر مسن است , سن بالا افتخار دارد .اگر ازروستا می اید ,روستایی مهم است .اگر در شهر زندگی می کند , شهری ها مهم ترند درواقع با خود واقعی و ایده ال شان بسیار فاصله دارند .
مثلا به محض ورود به یک مهمانی انتظار دارند دیگران به سمت او بیایند و احترام بگذارند .

8-عزت نفس و اعتماد بنفس کاذب

افراد خودشیفته معتقدند از دیگران متمایز هستند و خود را خاص و برتر می دانند اما احساس ارزشمندی انها وابسته به توجه و تحسین دیگران است و با انتقاد روی خوش نشان نمی دهند بنابراین عزت نفس کاذب درانها موج می زند .
انها معمولا درگیر زیبایی بیرونی خود هستند و از وضع ظاهری خود قدرت می گیرند و معتقدند اعتمادبنفس انها اینگونه کامل می شود درحالیکه خودشیفتگی انها و اغراق در زیبایی اعتماد بنفس کاذب به انها می دهد.

9- تفکرات سمی

یکی از مواردی که درافراد خودشیفته بسیار دیده می شود داشتن این تفکر است که تنها باید با افراد خاص و هم شان خود در ارتباط باشند .
این طرز فکر به روابط بسیار اسیب می زند و دچار اشفتگی در روابط می شود. به گونه ای که ممکن است با افراد زیادی در ارتباط نباشند و بیشتر وقت تنها باشند .

10- احساسات دیگران را درک نمی کنند

افراد خودشیفته نمی خواهند نیازها و احساسات دیگران را در نظر بگیرند و هیچ وقت به افراد اجازه نمی دهند که درمورد خودشان صحبت کنند . در مکالمات خود با دیگران مجال نمی دهند و همیشه یکطرفه پیش می روند .

11- کمال گرایی

این افراد اصرار دارند تا هرچیزی را بهترینش را داشته باشند .مثلا بهترین لباس
واعتقادی به سیر تکاملی ندارند و به قول معروف می خواهند همه چی ز را یک شبه به دست بیاورند .

12- احساس درونی منفی

افراد خودشیفته از حال درونی خوبی برخوردار نیستند هر چند با اعتماد بنفس کاذبی که دارند هیچ وقت نشان نمی دهند اما احساس درونی بی ارزشی , نا امنی , تحقیر را تجربه می کنند .

13- دیگران را کوچک جلوه می دهند

از دیگر ویژگی های افراد خودشیفته این است که برای اینکه بخواهندخود را برتر از دیگران نشان دهد با رفتاری ناشایست مثل خشم یا تحقیر کردن دیگران رفتار می کنند تا انها را کوچک جلوه دهند.به طور مثال : می گویند حیف وقتی که برای ادم بی ارزشی مثل تو گذاشتم .

14- کنترل اعصاب ندارند

دربرخورد با دیگران پرخاش می کننداگر رفتاری در شان خود نبینند عصبی می شوند و زود از کوره در می روند زیرا خود را خیلی بالا می دانند.

15- اغراق در دستاوردها

افراد خودشیفته در به نمایش گذاشتن موفقیت ها و دستاوردهای خود به دیگران اغراق می کنند و از ان چیزی که واقعیت هست دور می شوند . مثلا اگرر مدرک تحصیلی کاردانی دارند به دیگران یک لیسانسه خود را معرفی می کنند.

سخن اخر:

در این مطلب در مورد ویژگی های افراد خود شیفته اطلاعات مفیدی قرار گرفته تا بتوانیم با اگاهی از این موارد بتوانیم شخصیت سالم تری از خود بسازیم . تمام سعی من در این مطلب این بوده است که بتوانم به رشد شخصیت افراد کمک کنم . خدیجه احمدی

خدیجه احمدی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید