اعتماد به نفس مادر شاغل چگونه افزایش پیدا میکند؟
اعتماد به نفس مادر شاغل میتوانم به صورت غیر مستقیم روی اعتماد به نفس کل جامعه تاثیر داشته باشد. چرا که مادر شاغل نه تنها روی محیط کار تاثیر دارد بلکه روی تک تک اعضای خانواده موثر است.
مادر شدن یکی از مهم ترین و کامل ترین نقش هایی است که یک زن می تواند داشته باشد. با این حال، مسئولیتها و چالشهای زیادی را نیز به همراه دارد، بهویژه هنگامی که بین کار و زندگی خانوادگی متعادل میشود.
به عنوان یک مادر شاغل، طبیعی است که احساس فشار، استرس و عدم اطمینان داشته باشیم. اما با چند استراتژی ساده، می توانید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و احساس قدرت بیشتری هم در محل کار و هم در خانه داشته باشید. در اینجا چند نکته برای اعتماد به نفس یک مادر شاغل وجود دارد:
من خدیجه احمدی هستم و در این مقاله در سایت مهرگون به موضوع اعتماد به نفس یک مادر شاغل میپردازیم. من هم یک مادر هستم و علاوه بر محیط کار در خانه نیز وظایفی دارم. اگر این وظایف را به درستی مدیریت کنم نه تنها باعث ایجاد استرس نمیشود بلکه من را به سمت بهتر شدن هدایت میکند.
نقاط قوت خود را در آغوش بگیرید:
به عنوان یک مادر شاغل، مجموعهای از مهارتها و تجربیات منحصربهفرد دارید که در محل کار و خانوادهتان برای شما مثل یک دارایی عمل میکند. این مهارت ها میتواند شامل شناسایی نقاط قوت، توانایی های چندوظیفه ای، مهارت های حل مسئله، یا مدیریت زمان عالی، باشد.
به یاد داشته باشید که توانایی موفقیت شما در زندگی حرفه ای و شخصی بیش از حد است. پس هر روز روی خودتان وقت بگذارید و نقاط قوت خودتان را توسعه بدهید.
اهداف واقع بینانه تعیین کنید:
تعیین اهداف برای حفظ انگیزه و تمرکز ضروری است، اما تعیین انتظارات واقع بینانه نیز بسیار مهم است. به عنوان یک مادر شاغل، شما زمان و انرژی محدودی دارید، بنابراین مراقب کارهایی که می توانید انجام دهید باشید و از قرار دادن خود در معرض شکست خودداری کنید.
اهداف بزرگتر را به مراحل کوچکتر و دست یافتنی تقسیم کنید و هر نقطه عطف در مسیر را جشن بگیرید.
البته اهداف واقع بینانه به این معنا نیست که هیچ چالشی برای خودتان تعریف نکنید. بلکه به نظر من باید چالشهایی را در نظر بگیرید که بیش از حد بزرگ نباشند و شما را به طور کلی از مسیر خارج نکنند.
تحقیقات نشان داده است تعیین اهدافی که کمی از سطح توانایی ما بیشتر هستند، می تواند به رشد و توسعه ذهن و عملکرد ما منجر شود.
مراقبت از خود را تمرین کنید:
مراقبت از خود برای حفظ تعادل سالم بین کار و زندگی و احساس اطمینان نسبت به توانایی های خود بسیار مهم است. برای فعالیتهای خودمراقبتی که باتریهای شما را شارژ میکند، وقت بگذارید، فعالیت هایی مانند ورزش، مطالعه، یا وقت گذرانی با دوستان.
به یاد داشته باشید که وقتی رفاه خود را در اولویت قرار می دهید، برای مقابله با چالش های زندگی مجهزتر هستید.
به دنبال پشتیبانی باشید:
هیچ کس نمی تواند به تنهایی زندگی کند. پس برای رسیدن به هدف خود برای تبدیل شدن به یک مادر شاغل با اعتماد به نفس از دیگران هم کمک بگیرید. خواه واگذار کردن وظایف در محل کار باشد یا درخواست کمک از شریک زندگی یا خانواده ، کمک گرفتن از آنها نشانه قدرت است نه ضعف.
شما از نتایج داشتن یک شبکه حمایت و پشتیبانی حیرت میکنید و متوجه میشوید، چقدر احساس اعتماد به نفس و توانایی بیشتری دارید.
خودگویی مثبت را تمرین کنید:
صدای درونی شما می تواند تأثیر قابل توجهی بر عزت نفس و سطح اعتماد به نفس شما داشته باشد. مراقب خودگویی منفی باشید و آن را با جملات تاکیدی مثبت جایگزین کنید. به عنوان مثال، به جای گفتن “من نمی توانم این کار را انجام دهم“، سعی کنید بگویید: “من توانمند و مدبر هستم و می توانم این را بفهمم.”
روی نظم خودتان کار کنید
معمولاً مادرها یکی از منظم ترین اعضای خانواده هستند. ولی هیچ وقت یک انسان در دنیای مادی نمیتواند ادعا کند به نهایت کمال رسیده است. شما هم به عنوان یک مادر شاغل با اعتماد به نفس میتوانید نظم خودتان را بهبود ببخشید.
مثلاً میتوانید برای شستن ظرف ها یک برنامه روزانه را کنار سینک ظرفشویی یا ماشین ظرفشویی بچسبانید و هر بار یکی از اعضا خانه را مسئول شستن ظرف ها کنید.
دعوت به اقدام
از شما خانم و مادر عزیز دعوت میکنم چالش هایی که در مواجهه با اعتماد به نفس و عزت نفس خود دارید را در بخش نظرات با من به اشتراک بگذارید.