راهکار‌هایی برای غلبه بر تردید و اضطراب در بانوان

غلبه بر تردید و اضطراب در بانوان

تردید و اضطراب در بانوان به عنوان یکی از  احساسات قدرتمند شناخته می‌شود که می توانند شما را از رسیدن به اهداف و داشتن یک زندگی آرام باز دارد. غلبه بر شک به خود، رهایی ترس از شکست، یا کنترل اضطراب در مورد آینده ، همیشه چالش‌هایی هستند که اگر آن‌ها را برطرف نکنیم زندگی مان را فلج می‌کنند.

من خدیجه احمدی هستم و در این مقاله از سایت مهرگون، چندین استراتژی برای غلبه بر تردید و اضطراب و بازگرداندن کنترل زندگی به شما معرفی می‌کنم تا با تمرین کردن آن‌ها به مرور بتوانید لگام زندگی را به دست بگیرید.

در سری مقالات عزت نفس و اعتماد به نفس این بار به رهایی از تردید و اضطراب به خود در زنان می‌پردازیم.

تردید و اضطراب در بانوان چیست و چطور زندگی را فلج می‌کند؟

تردید و اضطراب در بانوان بسیار رایج است و اگر به آنها توجهی نشود، می‌توانند بخش‌های مختلف زندگی آن‌ها را در بر بگیرد. تردید می تواند به طرق مختلف ظاهر شود، از جمله تردید به خود، تردید در مورد روابط، یا شک در مورد توانایی ها و یا تصمیمات خودمان. از سوی دیگر، اضطراب اغلب با احساس نگرانی، ترس یا ناراحتی در مورد آینده یا موقعیت های نامطمئن مشخص می شود.

هنگامی که این شدت این احساسات زیاد می‌شود و از کنترل خارج می‌شود، می توانند منجر به یک حالت فلج کننده شبیه به فریز شدن ایجاد کنند، جایی که یک زن ممکن است احساس کند گیر کرده، قادر به حرکت به جلو یا تصمیم گیری نیست. تردید و اضطراب می‌تواند باعث شود که یک زن نسبت به شخصیت خودش و کارهایی که می‌کند دچار شک و تردید شود،  و در نهایت فرصت‌هایی را که می‌تواند باعث رضایت یا رشد او شود، را از دست بدهد.

به عنوان مثال، یک زن ممکن است در مورد شروع یک شغل جدید یا ایجاد یک رابطه جدید احساس اضطراب کند، این اضطراب در نهایت باعث تردید می‌شود و فرصت پیش رو از را از دست می‌دهد. به همین ترتیب، شک به خود می‌تواند باعث شود زن توانایی‌های خود را زیر سوال ببرد و تصمیماتش را بارها بررسی کند،این رویکرد منجر به عدم اعتماد به نفس و در نهایت از دست دادن فرصت‌های رشد شخصی یا حرفه‌ای می‌شود.

علاوه بر این، شک و اضطراب می تواند اثرات فیزیکی مانند خستگی، مشکل در خوابیدن و ضعف سیستم ایمنی را در بر داشته باشد.

تشخیص این که چه زمانی شک و اضطراب در حال افزایش است و در صورت نیاز برطرف کردن آن برای زنان اهمیت بالایی دارد. صحبت با یک دوست قابل اعتماد یا یکی از اعضای خانواده، جستجوی راهنمایی یک روان شناس، یا درگیر شدن در فعالیت هایی مثل ورزش، مدیتیشن، یا روزنامه نگاری می‌تواند در این موقعیت حامی زنان باشد.

علت اصلی تردید و اضطراب خود را شناسایی کنید.

برای غلبه بر تردید و اضطراب، مهم است که ابتدا علت اصلی این احساسات را شناسایی کنید. این احساسات به خاطر ترس از شکست، کمبود اعتماد به نفس یا عدم اطمینان نسبت به آینده است؟ هنگامی که علت اصلی احساس را شناسایی کردید، می توانید برای رفع آن برنامه ریزی کنید.

شفقت ورزی به شما کمک می‌کند.

شفقت به خود یعنی همانطور با خودتان برخورد کنید که با دوست صمیم تان برخورد می‌کنید. هر زمان دچار تردید و اضطراب شدید لازم است بدانید شما تنها انسان نیستید که با این احساس دست و پنجه نرم می‌کنید و به جای قضاوت خودتان سعی کنید مثل یک دوست با خودتان رفتار کنید. فعالیت های خودمراقبتی مانند ورزش، مدیتیشن یا بودن در طبیعت را تمرین کنید.

روی نقاط قوت خود تمرکز کنید.

یکی از موثرترین راه ها برای غلبه بر تردید و اضطراب در بانوان، تمرکز بر نقاط قوت و دستاوردهای خود است. فهرستی از دستاوردها و کارهایی که در آنها مهارت دارید بنویسید و از آنها به عنوان منبع انگیزه و الهام استفاده کنید.

افکار منفی خود را به چالش بکشید.

شک و اضطراب اغلب به واسطه افکار منفی ما ایجاد می‌شود. این افکار را با زیر سوال بردن صحت آنها و جستجوی شواهدی منطقی بر خلاف آن به چالش بکشید. افکار منفی را با جملات تاکیدی مثبت جایگزین کنید، مانند “من توانمند و شایسته هستم” یا “من می توانم از پس هر کاری بر بیایم.”

همچنین یکی دیگر از تکنیک‌های کاربردی برای غلبه بر افکار منفی که در روانشناسی اکت از آن استفاده می‌شود تمسخر افکار است. شما باید افکار منفی را با یک شعر طنز بخوانید. اینگونه ذهن شما با فکر مورد نظر مثل یک ایده مسخره برخورد می کند و باعث می‌شود به سادگی از آن فکر رها شوید.

اقدام کردن.

اقدام یک راه قدرتمند برای غلبه بر تردید و اضطراب است. اهداف خود را به گام های کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنید و برای رسیدن به آنها اقدام کنید. حتی اقدامات کوچک می تواند به ایجاد حرکت و افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند. معمولاً ما می‌دانیم چه کاری برای موفقیت و حس بهترمان نیاز است، اما به خاطر غرق شدن در افکار مان از اقدام درست باز می‌مانیم.

به دنبال حمایت باشید.

از دوستان، خانواده یا یک روانشناسی درخواست کمک کنید. صحبت کردن با کسی در مورد تردیدها و اضطراب‌هایتان می‌تواند به شما کمک کند دیدگاهی تازه به دست آورید و استراتژی‌های جدیدی برای مقابله با این احساسات منفی ایجاد کنید.

در نهایت، شک و اضطراب احساسات منفی هستند، ولی با اقدام درست می‌توانند منجر به پیشرفت شما شوند. با استراتژی ها و حمایت های صحیح، می توان دوباره کنترل این احساسات را به دست آورد و زندگی رضایت بخشی داشت.

خدیجه احمدی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید